Home / Alimentație

Importanța și rolul apei în organism,partea I

8 September 2013 No Comment

Multi oameni in ziua de azi atit de mult s-au dezvatat sa-si “auda” organismul, incit nu mai simt setea, – li se pare, ca le e foame sau vor sa bea cafea, ceai, suc ori o alta bautura sintetica.

De fapt organismul uman are nevoie de 3 litri de apa curata la fiecare 60 kg de greutate. In cazul in care va ocupati intensiv cu sportul, aceasta cantitate se va mari cu aproximativ 1/3.

Apa trebuie sa fie curata, fara gaze sau alte adaosuri.

Persoanele care au hipertensiune trebuie sa fie mai atenti la cantitatea apei consumate.

Cei mai multi nu consuma cantitatea necesara de apa si de aceea 80% din oameni ajung la deshidratare.

Ce este de fapt setea si care sunt semnele ei?

Water Pouring in Drinking GlassPuteti sa va ginditi ca aici nu-i nimic de invatat: setea e sete. Asa e, dar numai in cazul in care organismul functioneaza normal si stiti intitdeauna cind el va cere apa. Apropo, daca acest mecanism n-ar fi distrus, in lume ar fi mult mai putini oameni bolnavi si tineretea ar dura mai mult. Cu regret la cei mai multi oameni acest instinct este atrofiat sau chiar distrus.
Ca rezultat ei niciodata nu simt nevoia sa bea apa. De ce se intimpla asa? La ce se gindeste o mama cind copilul ei mic plinge? Ca el e flamind. Dar asa cum hrana celor mai mici e lichida ei ramin satisfacuti dupa ce o primesc. Odata cu cresterea lor insa, hrana lor se schimba, dar ei inca nu pot vorbi, asa ca mamica le giceste dorintele si le da din nou hrana – de data aceasta – dura.

Sunt si mamici care dau multa bautura micutilor, dar in forma de ceai, sucuri s.a., ca rezultat copiii se deprind la gustul dulce al bauturii si nu simt nevoia in apa curata si nu-I stiu beneficiile. Asa din ei cresc oameni cu simtul setei atrofiat si cu multe boli legate de asta.

Consumarea corecta a apei curate va prelungi tineretea. Ea joaca aici cel mai important rol si multi nici nu-si dau seama de acest adevar. Doar organismul uman e alcatuit din 75-90% din apa in dependenta de virsta.

Nici un fel de bauturi nu pot inlocui apa. Apa e de preferat s-o beti nu fiarta, dar imbuteliata sau filtrata. In cazul in care nu aveti aceasta posibilitate folositi apa fiarta, dar nicidecum din robinet.