Home / Alimentație

Laptele, bun sau rău?

8 September 2011 No Comment

1. La prima vedere pare a fi o băutură inofensivă, dar care, a creat controverse timp îndelungat în lumea culturismului. Pe de o parte, un culturist, consumă multe calorii pentru a se menține în formă și pentru a avea un antrenament reușit.

Deci, ce importanță mai are și laptele cu caloriile lui?

Compoziția laptelui de vacă: 3,5% grăsimi, 9% solide din lapte și 87% apă.
Proteina principală este cazeina, 80%.

În majoritatea cazurilor este consumat în formă pasteorizată sau prafuri.

Prafurile cu proteine derivate din lapte de vacă, sunt cele mai populare de pe piață astăzi.
Acestea includ lapte integral, cazeină și zer.
De obicei, procesul de obținere a prafului constă dintr-o filtrare care lasă componentele din lapte intacte, lactoza și grăsimile.
E preferabil, ca proteinele din lapte, să le folosim între mese și înainte de somn, deoarece cazeina se digeră lent și asigură un flux constant de aminoacizi la nivelul mușchilor.
2. Cea de-a 2-a parte bună a laptelui este asigurarea unui somn liniștit.
De mulți ani, mamele oferă copiilor, înainte de culcare, un pahar de lapte, pentru un somn mai liniștit. Această acțiune a căpătat veridicitate științifică în anul 1934,conform unui studiu a fost demonstrată eficacitatea laptelui.
Laptele de vacă are efect sedativ, deși nu același efect de utilizare a sedativelor pe termen lung.
Pentru a obține cantitatea necesară de carbohidrați, după 15min de la antrenamentul finisat, bea un lapte de ciocolata cu nivel scăzut de grăsime.

Ciocolata cu lapte bătut, ajută în procesul de recuperare musculară. În comparație cu alte lichide folosite, laptele cu ciocolată, conține o cantitate dublă de carbohidrați și proteine.
Ciocolata cu lapte, constituie 90% apă.
Acest lucru permite lichidului din corpul tău să se restabilească cât mai curând.

3. Ce-a de-a 3-a parte a concepției despre eficacitatea laptelui, constituie și cea mai nouă dezbatere pe această temă.
Oamenii, la fel ca și animalele, au în organism celule cancerogene odată cu nașterea.
Conform unui experiment, cu cât mai mult consumăm produse lactate sau din carne, numărul celulelor cancerogene din organism crește.
Aceste produse, creeză condiții favorabile pentru dezvoltarea, creșterea și existența celulelor cancerogene în organism.
Deci, ne rămâne de ales, consumăm sau nu lapte???