Home / Alimentație / Fete

Servim un Smoothie?

28 July 2015 One Comment

De ce smoothie? De ce verde?
Despre smoothie se vorbește din ce în ce mai mult, Jenifer Lopez, Miranda Kerr sau Kim Kardaschian se numără printre vedetele ce adora această băutură. Ce este un smoothie și care sunt beneficiile acestuia citiți mai jos.

Smoothie este o băutură cu consistență cremoasă, din fructe și legume preparate cu ajutorul blenderului sau robotului de bucătărie.

Această băutura a devenit cunoscută în anii 60 fiind comercializată în magazinele vegetariene și gelaterii. Nici nu vă imaginați cîte beneficii poate să conțină un pahar de smoothie, este o concentrație maximă de vitamine și fibre de care organismul nostru are nevoie.

Este necesar de a menționa că această băutură o găsim tot mai des în menul restaurantelor și cafenelelor, trebuie însă să fim atenți la componența acestora, unele fiind preparate cu adaos de lapte, înghețată sau zahăr. Și de ce să le cumpărăm gata amestecate cînd putem să ne preparăm o astfel de băutură acasă, adăugînd ce ne place și cheltuind mult mai puțin.

Cînd faci un smoothie amesteci proteine, calciu, cupru, magneziu, zinc, vitaminele A, C, B1, B2, B3, B5, B6, E, K, potasiu, Omega 3 şi fibre și le faci infinit mai accesibile organismului, care le absoarbe imediat. Iar un smoothie doar din fructe și adaos de lapte nu poate fi comparat cu un smoothie verde, care este o armă împotriva grăsimilor.
Smoothie verde este recomandat de a fi consumat în loc de micul dejun, benefiicile acestuia fiind:
– Suține organismul cu un aport de foarte puține calorii;
– Curăța tenul;
– Reglează presiunea arterială;
– Tratează constipația;
– Scade nevoia de dulce;
– Conține doză zilnică de vitamine;
– Repede și ușor de preparat;
– Ajută la detoxifiere;
– Aduce o doză de energie;
– Îmbunătățește sistemul imunitar.

Iată o simplă recetă de a prepara acasă un smoothie verde:
1 banană
½ mango
30 gr. fructe de pădure
1 linguriță de semințe de chia
Lapte de migdale
Această recetă este doar o variantă, dăți frîu liber imaginației, vezi ce ai în frigider și ce găsești la piață sau la magazin, poți să găsești receta perfectă. Dacă îți plac pepenii verzi, ori bananele, adaugă mai mult din ele. Dacă vrei un smoothie mai dulciu, adaugă puțină miere.
Sunt doar cîteva reguli care trebuie de urmat:
Să lași blenderul nu mai mult de 2 minute în funcțiune, altfel se pierde din nutrienți.

La fel de importantă este și ordinea în care adaugi legumele sau fructele la mestecat, începe cu cele mai tari (fructe sau legume), după care pune ceva din salate (spanac, frunze de salată, varză, pătrunjel), iar la urmă adaugă apă sau lapte pînă obții consistență dorită.

Nu te teme să încerci, iar dacă pentru prima dată nu iți imaginezi cum ar trebui să arate o astfel de băutură, fă un research pe internet sau scrie-ne nouă pe pagina de facebook, vom încerca să îți găsim receta perfectă împreună!!!

  • culturism md

    Această băutura a devenit cunoscută în anii 60 fiind comercializată în magazinele vegetariene și gelaterii.