Home / Antrenament / Featured / Foto Galerie

3 Sfaturi de la Ronnie Coleman Pentru a te Face Mare

5 December 2015 No Comment

ronnie-coleman-bodybuilding-19771608-344-394Deținătorul a 8 titluri Mr. Olympia și unul dintre cei mai cunoscuți campioni din lumea culturismului, Ronnie Coleman vine cu unele sfaturi pentru cei care își doresc să ia în greutate.

Ronnie se bazează pe 3 principii:
1. Puterea. Fortează-ți limitele, încearcă sa fii întotdeuna tot mai puternic și nu te frustra atunci când nu reușești din prima! Cu cât vei fi mai puternic, cu atât mușchii dezvoltați vor rezista mai mult. Asta nu înseamnă că rămâi într-un anumit punct, ci că te îndrepți către un alt nivel, care depășește limitele umane.

2. Sinceritatea/Nu trișa! Nu contează cât de mult te antrenezi, asigură-te că lucrezi acea grupă de mușchi până simți că sângele pompează sub piele.

3. Consistența. Setează un program de antrenament și ține-te de el. Câștigul de masă musculară este un principiu de angajament. Nu contează cât de multe greutăți ridici într-o zi dacă în următoarele zile nu treci deloc pe la sala de forță.
Exercițiile și nutriția corectă l-au ajutat pe Ronnie să devină cel de astăzi. Un bodybuilder ca Ronnie are nevoie de o mulțime de calorii pentru ași menține masa musculară. El mănâncă de 6 ori pe zi.

Alimentația lui Ronnie Coleman conține:
Calorii: 5562
Glucide: 474 g
Proteine: 564g
Lipide: 150 g
El mănâncă de 6 ori pe zi. Ceea ce înseamnă că la o masă acesta consumă 927 calorii, 79g de glucide, 94g de proteine, 25g de grăsimi. Cum spune și el însuși «dacă vă doriți să fiți mari, trebuie să mâncați cantități mari».

Programul său de antrenament a fost unul dur unde Ronnie Coleman lucra cu greutăți mari, cu serii scurte, dar repetiții ridicate. Este clară importanța nutriției însă să nu uitam și de importanța antrenamentelor.

Ronnie Coleman este înalt, din acest motiv pentru a adăuga în greutate a fost nevoie să depună mai mult efort. Chiar Iris Kyle menționa într-un interviu că nu a crezut niciodată că Ronnie va reuși să acumuleze atâta masă musculară, cât pentru o competiție mare. Ronnie însă a demonstrat contrariul prin o mulțime de titluri obținute.

Foto Galerie Ronnie Coleman