Home / Featured / Foto Galerie

Culturism – Epoca de Aur [Foto]

5 November 2015 One Comment

culturism_old_schoolEpoca de Aur(Golden Age) a culturismului a fost acea perioadă care a dat naștere la așa legende vii precum Arnold Schwarzenegger, Lee Haney, Franco Columbu și mulți alții.

Anii 70-80 ai culturismului prin culturiștii care au apărut au un impact mare și acum asupra multora dintre noi.

Datorită lor am aflat multă informație din reviste și am fost motivați să mergem la sală să tragem de fiare.

Consider ca bodybuilding-ul acelor ani a fost unul dintre cei mai buni și anume din motiv că atunci culturiștii arătau mult mai bine. Nu mă refer la mărime ci la simetrie și proporții.
Privind “monștrii” din ziua de azi te confrunți cu gândul că acești băieți ar întîmpina unele dificultăți în viața de zi cu zi, precum legatul șiretelor de la încălțăminte, sau chiar ridicatul pe scări a câtorva etaje pentru unii.

Idea este că culturiștii 80 (sau golden age cum se spune) făceau mai mult cardio, limitau folosirea suplimentelor speciale și lucrau mult la capitolul simetrie și proporții.

Majoritatea femeilor ar prefera un culturist mai simetric cu un abdomen bine dezvoltat decit un monstru care are burta ieșită. Apropo recent Arnold a făcut unele comentarii referitor la culturiștii de azi, unde a menționat că acestă tendință de a adăuga tot mai multă masă musculară nu lucrează bine pentru simetrie și proporții.

De fapt între noi vorbind știm că excesul de greutate nu este ok pentru inimă.

Ok mai jos am strâns ceva poze din acei ani. Uitîndu-mă la ele mă tot vizitează gândul unei săli de tip old-school unde se va lucra în loc să se vb la telefon, unde se va simți o camaraderie în loc de o atmosferă rece unde nu te cunoști cu cei din jur și unde vei putea lucra la maximum știind că este cineva care să te ajute și nimeni din administratie nu îți va spune că ai aruncat jos ganterele sau ai strigat prea tare când făceai ultimele repătări.