Home / Antrenament / Incepatori

Antrenamentul Cu Greutăți Pentru Cei Tineri

17 February 2012 No Comment

Din seria Întrebări-Răspunsuri. Răspunde Nahaba Radu, antrenor,participant la competiții și membru al Federației de BodyBuilding din Moldova.

Întrebare: Salut! Am 14 an curand 15 ani. Doresc sa ma apuc sa merg la sala. Exista riscuri ca sa nu mai cresc in inaltime si care ar fi exercitiile care stopeaza cresterea recunosc sun cam josut 14 ani 1,60 cm. Iurie.

Salut Iurie. E foarte bine că de acum ai început să practici sportul. Asta te va ajuta să fii mai organizat, disciplinat, reponsabil și de success în alte activități.

Vreau să încep cu cel mai important aspect care trebuie să-l memorezi – ÎNCĂLZIREA!

Imediat cum te-ai schimbat în hainele de antrenament începe să te încălzești. Dacă sala dispune de bandă de alergat e cel mai bun lucru care îl poți face pentru că acolo îți încălzești toți mușchii și îți pregătești inima pentru efort fizic.

Referitor la exerciții: alege greutatea în așa fel încît să poți face cel puțin 12 repetări. Ești la început de drum și nu te grăbi să pui recorduri la putere. Totul este înainte.

Man flexing biceps and holding a glass of milk

Atrage atenție deosebita la tehnica corectă – asta te va menține în formă mulți ani înainte.

Nu încerca să ridici greutăți mult prea mari cu scopul de ai impresiona pe alții. În primul rînd celorlalți le este indiferent cu cît faci la piept și în al doilea rînd fără pregătire bună și un partener care te va asigura este risc de traumă.

Referitor la creștere în înălțime: 

1. Creșterea este determinată genetic dar (uite p2)

2. Dacă nu mănînci bine, corect și sănătos asta precis îți va afecta creșterea

3. Steroizii și prohormonii vor stopa creșterea în înălțime.

4. La 15 ani eu aș evita exercițiile de genul: așezări, împins deasupra umerilor/capului.

5. În rest culturismul nu va afecta creșterea ta.

Eu am început antrenamentele la 17 ani și am crescut de atunci, acum am 188cm.

Cam atît. Dacă mai ai întrebări poți folosi forumul: http://www.culturism.md/forum/ sau pagina noastră pe facebook: http://www.facebook.com/pages/CulturismMD/233853030007743

Succes!

P.S. Academia Americană de Pediatrie confirmă faptul că antrenamentul cu greutăție nu va afecta creșterea dacă ții cont de contraindicațiile scrise mai sus: http://aappolicy.aappublications.org/cgi/content/full/pediatrics;121/4/835