Home / Incepatori

Cum să îţi alegi sala de forţă potrivită.

7 June 2009 No Comment

Înainte ca să-ţi cumperi abonament anual sau lunar la sala de forţă ţi-aş recomanda să faci câteva lucruri ca să nu regreţi ulterior. De fapt ce este o sală de forţă? În primul rând NU este un loc de discuţii şi pălăvrăgeală. Sala de forţă este un loc unde mergi să îţi întăreşti sănătatea, să îţi faci un corp frumos cu alte cuvinte să lucrezi şi să transpiri!

Acesta este punctul de start de unde trebuie să porneşti.

Când mergi să alegi o sală de forţă nu fă alegerea în grabă.

Mai jos voi scrie câteva sfaturi principale în alegerea reuşită a unei săli de forţă.
1. Fă cunoştinţă cu managerul; Este important să vezi ce fel de om este şi daca are interes să ajute clienţii săi sau doar să scoată bani din ei. Sunt manageri care în prima zi sunt atât de buni dar imediat cum ai plătit abonamentul uită de tine, până la următoarea plată. Mai bine să eviţi aşa oameni.

2. Vino să vezi ce contingent de oameni se antrenează acolo; În ultimul timp în toate sălile de forţă acestea „glamour-oase” se observă foarte des cum persoanele care vin acolo mai mult stau de vorbă decât se antrenează. Alţii vorbesc la telefon, trimis SMS-uri sau ascultă muzica care se rulează. Aşa contingent nu va influenţa deloc pozitiv asupra dorinţei tale de a obţine succesul în culturism. De aceea caută o sală unde sunt băieţi care ard de nerăbdare să vină la antrenament şi să ridice greutăţi ca să atingă scopuri mari.

3. Vino în zilele şi orele la care ai vrea tu să te ocupi să vezi dacă sala nu e supraîncărcată; Se poate întâmpla că ţi-ai găsit o sală plăcută la un preţ rezonabil dar când vii tu sala este plină şi toate aparatele sau greutăţile sunt ocupate. Dacă nu poţi să îţi schimbi ora caută altă sală căci aşteptând în rând nu numai că vei pierde timp dar vei atinge rezultate mai slabe.

4. Fă cunoştinţă cu cineva din băieţii care se ocupă şi întreabă-i care-i atitudinea administraţiei faţă de clienti; Ce se întâmplă daca se pierde sau dispare ceva. Au fost aşa cazuri şi dacă da cum s-au rezolvat. Am frecventat o sală unde administratorul venea şi te alunga chiar dacă nu ai terminat antrenamentul. „hai plecaţi că vin alţii!”. Asta-i problema lor că nu ştiu cum să administreze lucrurile dar tu mergi la o sală unde lucrurile sunt administrate cu cap.

5.Dacă eşti începător află dacă este cineva din instructori care ar putea să te ajute la început; Află daca serviciile acestuia întră în preţul abonamentului. Nu este neapărat să fie cu tine tot timpul ci doar să te ajute când ai ceva întrebări sau să te asigure în ultimul set. O sală bună trebuie să aibă pe cineva care urmăreşte ce se petrece în sală şi să acorde ajutor în caz că este nevoie.
Sper ca aceste sfaturi să te ajute în primii tăi paşi.

Daca ai ceva intrebări simte-te liber să mă contactezi prin forma de contact.

Succes!