Home / Incepatori / Motivatie

Cum Să Îți Atingi Scopul În Culturism

2 April 2011 No Comment

top-films-to-inspire-a-gym-workout-arnold-schwarzenegger-pumping-ironVrei sa iti formezi obiceiuri cu adevarat bune? Ei bine, daca vrei sa devina culturismul unul din obiceiurile tale bune, citeste acest articol care te motiveaza sa obtii un success total.

Motivatia insasi este o caracteristica psihologica care provoaca organismul sa actioneze pentru a obtine scopul dorit. Este motivul care da scop si directie de actiune.

Pe o foaie de hirtie completati, individual, urmatoarele etape pentru obtinerea sucesului:.

SCOPUL DORIT – de exemplu acesta poate fi: pierderea de grasimi, cresterea in greutate, masa musculara, rezistenta imbunatatita, performanta mai buna etc.

MOTIVUL: Nu ma simt confortabil cu corpul meu, vreau sa fie mai puternic si sa arate ca al lui Arnold Schwarzenegger la 19 ani.

DIRECTIA: Decizia de a incepe munca asupra mea.

COMPORTAMENT: Incep a lucra, aleg o sala de forta si un antrenor.

Nu trebuie sa ignoram modul in care “halterele din minte” ne motiveaza .

Dupa mai multe analize, am ajuns la concluzia ca exista 3 principale motivatii in subconstientul nostru, care vin inainte, dupa sau in timpul antrenamentelor.

Desi sentimentul motivational este mai viabil inainte de a incepe antrenamentele, starea de recompensa in urma rezultatelor obtinute ofera o motivare si mai mare.

Acest sentiment de satisfactie interioara a exteriorului tau aduce cu sine un rezultat cu adevarat bun: transformi actiunile care-ti aduc fericire intr-o deprindere .

Radu Nahaba BicepsPrima motivare este IMAGINEA TA DIN OGLINDA!

Acest gen de motivare nu este greu de obtinut .De fapt, societatea de astazi ne ofera acest lucuru permanent. Aproape zilnic avem ocazia de a vedea o imagine intr-o revista care ne duce la gindul “Cit de bine arata! Ce talie si picioare perfecte are! Corp sanatos, abdomen plat, un minunat si de invidiat pachet de muschi!” Acest lucru ne face sa aspiram spre un corp la fel de minunat.Desigur acest lucru are toate sansele de a se implini. Partea dificila este sa treci la actiune, sa pastrezi ritmul de activitate si alimentatia sanatoasa.

Antrenamentele.

Fiind la sala de sport, muschii se contracta si ai posibilitatea sa simti puterea din corpul tau. Acest lucuru iti da de inteles ca nu esti doar oase, piele si grasimi.Poti asculta muzica ta prefereata, care te motiveaza si mai mult.

Rezultatele.
Uitindu-te in oglinda si privind noua ta imagine demna de invidia, intelegi ca munca nu a fost in zadar.Comparind fotografiile mai vechi cu cele recente, incepi sa te simti minunat vazind schimbarea. Simti ca dupa fiecare antrenament in care ai depus efort sunt si rezultate. Acest lucru ne face sa ne stabilim obiective demne de atins. E ca un combustibil, care iti da posibilitatea de a te iubi mai mult: MOTIVAREA.

CONCLUZIE.
Schimba-te, si fa acest lucru incepind din interior prin motivatie si continua cu satisfactia rezultatelor obtinute. In fiecare zi suntem stresati din cauza societatii, lucrului,familiei, scolii. Sala de forta iti ofera posibilitatea de a te degaja de toate emotiile negative,de a avea grija de tine, de a arata mai bine si de a te simti fantastic.