Home / Incepatori / Motivatie

De Ce Să Alegi Culturismul?

14 March 2011 No Comment

Chiar daca avem o gama variata a sporturilor,pot spune cu siguranta de ce fiecare dintre noi trebuie sa practice culturismul. Pentru a va convinge voi prezenta o lista a celor mai importante puncte pe care le indeplineste acest sport.

1.Niciodata nu e tirziu sa te apuci.
Persoanele care incep sa faca exercitii fizice, pana sa atinga varsta de 50 de ani, pot sa beneficieze, inca, de efectele pozitive ale activitatilor sportive.

2.Vei da jos kilograme nedorite fara sa mori de foame.
Daca vrei sa slabesti, nu trebuie sa fugi de mincare. O viata sanatoasa si o silueta de invidiat inseamna un regim alimentar echilibrat si efort fizic.

3.Organismul tau va deveni mai viguros si mai rezistent la boli.
Studiile recente arata ca exercitiile fizice au ca efect crestera metabolismului (arderea caloriilor) nu doar pe durata efectuarii lor, ci si un timp dupa aceea.

4.Inima si aparatul circulator vor avea numai de cistigat.
Stiati ca si inima este un muschi? De fapt ea este o pompa musculara responsabila de distribuirea sangelui in tot corpul. Cand suntem supusi unei activitati fizice, ritmul batailor inimii creste. Aceasta accelerare intareste inima in acelasi mod in care actioneaza si asupra altor muschi.

5.Vei scapa de stresul zilnic.
Exista o relatie intre conditia fizica si minte,care poate fi exploatata observind comportamentul corpului in diferite situatii.Pentru ca nu sunteti intr-o forma fizica buna,transportul informatiei la creier este pus in pericol. Comenzile si transportarea devin nesigure si intirziate.Se pot produce reactii incete care pot duce la situatii periculoase cauzate de coordonarea proasta.

6.Vei arata mai bine si te vei simti mai tinar,iar cei din jurul tau te vor aprecia mai mult.
Odata cu activitatea fizica, corpul dumneavoastra primeste un numar considerabil de beneficii.Abdomen plat,picioare,miini si fese- in forma!
Iar modul in care arati iti motiveaza activitatea.

7. E Sănătate!
Sportul inseamna sanatate, optimism şi pofta de viaţa!