Home / Incepatori

Prima zi în sala de forţă.

17 June 2009 No Comment

În primul rând dă-mi voie să te felicit pentru alegerea ta de a merge la o sală de forţă. Vreau să îţi spun că te aşteaptă multe schimbări pozitive odată ce păşeşti pragul sălii de antrenament.

Ţi-aş recomanda să convingi pe cineva din prietenii tăi să meargă cu tine. Ar fi mai interesant în doi şi plus la toate ambii ve-ţi avea un partener de ajutor pentru exerciţiile efectuate.

Este foarte important sa iti cumperi o geanta sportiva unde sa ai toate lucrurile necesare.

Mai jos prezint lista de lucruri necesare pentru sala de forta:
– adidasi
– prosop
– tricou
– sportivi sau scurţi
– o sticlă cu apă fără gaze
– gel de duş
– jurnal de antrenament
– mânuşi de antrenament (opţional)Este foarte important când vii să ştii ce exerciţii trebuie să faci şi în ce ordine. De asta fă-ţi un caiet special (jurnal de antrenament) unde vei scrie fiecare antrenament, exerciţiile făcute, greutatea ridicată şi numărul de seturi. Mulţi ignoră acest sfat dar crede-mă ca acest jurnal te va ajuta foarte mult în obţinerea succesului.Stimează ceilalţi sportivi şi înainte de a trece la un aparat întreabă dacă acesta e liber.Nu uita să faci un duş înainte şi după antrenament. Nimănui nui este plăcut să stea într-o încăpere cu miros de transpiraţie.O altă greşeală care o fac mulţi începători este supra-încărcarea. Unii fac prea multe exerciţii prelungind antrenamentul mai mult de 1 oră ceea ce nu este recomandat. Alţii încearcă să impresioneze pe ceilalţi din prima zi încercând să ridice greutăţi cât mai mari, o greşeală fatală care poate duce la traume.În culturism greutatea nu este scopul ci metoda de atingere a scopului şi regula grăbeşte-te încet se aplică aici cel mai bine.Succes!