Home / Antrenament / Incepatori

Principiul supraîncărcării

2 August 2010 No Comment

Culturismul nu este un mod de viață simplu și relaxant și odată ce te-ai hotărât să obții succesul va trebui mereu să depășești bariere noi ceea ce este un progres în sine. De fapt ca să progresezi trebuie să aplici anumite principii și culturismul nu este oexcepție. Astăzi vom discuta despre unul din aceste principii și anume principiul supraîncărcării. Aș spune că este unul din principiile fundamentele ale progresului în bodybuilding.

Ți s-a întâmplat să vezi la sală persoane care săptămîni la rând fac așezări sau oricare alt exercițiu cu aceeași greutate? Și mie. Ambii am observat că masa musculară acelui baiat nu a crescut în acest timp, ceea ce este și normal pentru că el nu aplică principiul supraîncărcării. Aplicând acest principiu vei mări greutatea cu care lucrezi la fiecare antrenament ceea ce va spori creșterea puterii și masei musculare.

Spre exemplu astăzi ai făcut ultimul set la așezări cu 100kg 20 de ori, data următoare pune 105-110kg și încearcă să faci 20 de ori, odată ce ai atins numărul de repetări dorit poți să mărești din nou greutatea.

Succes!