Home / Interviuri

Interviu cu Radmila Sterniola

2 July 2015 No Comment

radmila_sterniola_bikini

Interviu cu Radmila Sterniola, Interviu realizat în Iulie 2015.

Dragi vizitatori ai saitului Culturism.Md, astăzi v-o prezint pe Radmila Sterniola, participantă la Campionatul Naţional de bodybuilding fitness şi bodyfitness din Moldova 2015.

Culturism.MD: Radmila te salut și din start vreau să-ți mulțumesc că ai ne-ai oferit din timpul tău 🙂

Salut. Îmi face o deosebită plăcere 🙂

Culturism.MD: Deci anul ăsta te-am văzut la campionatul Campionatul Naţional de Bodybuilding Fitness şi Bodyfitness din Moldova 2015. Este primul tău campionat? Spune-ne cum a fost acestă experiență și ce te-a motivat să participi?

Da a fost prima mea participare am fost foarte emotionata nu am pasit pe scena cu o sala plina de pe la 11 ani cred ..a fost extraordinar! ce m-a motivat nustiu poate dorinta mea de a imi demonstra mie ca pot mai mult decit mi-am imaginat. Mie îmi place să depașesc limite.

Culturism.MD: Cum a durat pregătirea ta pentru campionat? Ce emoții ai avut?

Îmi era frică că no să reușesc dar am avut persoane care m-au încurajat și m-au ajutat să depășesc unele momente mai putin plăcute, cred că toți trec prin asta și e normal ca uneori să vrei sa renunți dar datorită supereroilor mei Roman Lazariuc si Alex Busu am mers mai departe !!!

Culturism.MD: Apropo care a fost cea mai grea parte din pregatire? Dieta? 🙂

A fost și asta o parte dificilă “dieta” însă nu atit de dificilă m-am descurcat bine și am fost cuminte la faza cu respectatul …cel mai greu a fost nerăbdarea mea 🙂 vroiam totul repede și ajungeam să mă accidentez ceea ce era foarte nepotrivit la moment.

Culturism.MD: Ce mănânci și ce nu mănânci înainte de campionat?

Am avut o dieta low pe care nu pot să o dezvalui, baza e carnea albă și roșie la fel și peștele totul proaspat nimic congelat semifabricat și desigur legume proaspete.

radmila_sterniola_transformare

Culturism.MD: Cât de tare se diferențiază regimul tău alimentar din timpul anului și cel înainte de campionat?

Îmi place să am totul bine pus la punct și pe A4 🙂 în off-season mănânc sănătos 3-4 mese. În timpul pregatirii e tot timpul diferit, e pe etape când ți se adaugă și apoi se scoate din alimentatie…. multă teorie.
Am incredere totala in antrenorul meu si daca hotaraste să schimbe ceva prefer să nu intru in detalii, fac ce mi se spune: “execut ca un soldat ce mi se ordonă”. 🙂

Culturism.MD: Bine și acum întrebarea care o dau tuturor sportivilor, ce sau cine te-a motivat să faci sport și anume să mergi la sală?

Eu am pășit prima dată în sala de forta prin 2012 si m-am indragostit, de fapt iubesc sportul de mică e ceva genetic tatăl meu fiind sportiv la rindul lui deci primul îndemn l-am avut de la el. Am absolvit USEFS management și antrenor jocuri sportive.

Cine m-a motivat pentru a face bikini? Știam doar o rusoaica Ecaterina Usmanova și portugheza Tania Perreira care se antrenează în aceeași sală cu mine în prezent cred că mai mult de la ea m-am molipsit de bikini fitness :D. Mai târziu cînd a apărut Roman antrenorul meu el a fost motivația cea mai mare de dimineață până noaptea tirziu .

Culturism.MD: Ai avut frica că mușchii se vor face prea mari și nu va fi feminin aspectul exterior?

Eu nuuu…O femeie trebuie sa fie bine sculptată și noi inșine suntem sculptorii propriului corp, deci din contra eram îngrijorată că nu voi crește destul. 🙂

Culturism.MD: Ce îți place cel mai mult în fitness?

În fitness nu sunt limite. Pentru mine fitnesul e stil de viață. Îmi place tot ce ține de fitness.

Culturism.MD: Lucrînd ca antrenor deseori am auzit de la fete replici de genul “nu vreau să ridic greutăți ca să nu se facă mușchii ca la băieți” cum ai comenta și ce sfat ai da acestor fete?

Fiecare când întră în sală are un obiectiv, cred că aș explica că mușchii ca la băieți nu se vor face, numa in cazu in care nu vor deci pentru asta se lucreaza ani deci sa pastreze calmu 🙂

Culturism.MD: Radmila, care este programul tău curent de antrenament?

Am cardio de doua ori pe zi si antrenamentul normal classic pe care antrenorul meu il planifică.

Culturism.MD: Ce faci pentru cardio și cât de des faci cardio?

Acuma vara cu căldurile fac in sala cardio eliptica step banda. Cind e mai racoare alerg pe malul oceanului fac scari pe strada tot timpul inventez cum sa mai ard niste calorii 🙂 e funny la mine 🙂

radmila_3Culturism.MD: Mâncarea preferată?

Somon brocolli tzuchinni

Culturism.MD: Mâncarea preferată din lista “interzisă” ? 🙂

Sushi 😀

Culturism.MD: Care parte a corpului îți place s-o antrenezi cel mai tare?

Picioarele si bumbumu :D(fesele)

Culturism.MD: Ce ai spune fetelor și doamnelor care nu se pot decide să meargă la sală?

Să lase lenea în dulap … 🙂

Culturism.MD: Să revenim la campionate 🙂 Ai planuri să mai participi? Unde, cînd? 🙂

Da planuri sunt! megamari sper sa reusim sa ajungem anul asta la Cupa Portugaliei in numele campionului Carlos Rebolo si PowerExpo (aici încă se duc discuții)

Culturism.MD: Care ar fi 3 sfaturi de bază pentru fetele care vor să-și construiască un corp atractiv?

Să respecte dieta antrenorul și antrenamentele

Culturism.MD: Cum te pot contacta fetele care au nevoie de o consultație?

Pe facebook 🙂

Culturism.MD: Îți mulțumesc pentru timpul acordat și îți urez succes în continuare. Sper să ne auzim în viitorul apropiat. 🙂

Merci mult, succes voua și la viitoarele fitnessladies !!!