Home / Motivatie

Arnold Schwarzenegger – Visul devine realitate.

13 November 2011 No Comment

Oamenii puternici reușesc mereu să facă ce își propun!
Când cineva vorbește despre Arnold Schwarzenegger, îmi apare imaginea copilului, superstar-ului, actorului,culturistului și guvernatorului încăpățânat care a muncit pentru a obține ce își dorește.

Nu aș fi crezut vreodată, că pozele cu acel băiat mic și slab, vor ajunge a fi atât de cunoscute în lume pentru tranformarea făcută.

În ochii multora, Arnold a fost și rămâne a fi o motivare considerabilă pentru a-ți iubi corpul.

El a contribuit la schimbarea atitudinii publice față de acest sport, considerat inițial deviat de la normalitate.

În anul 1947, la 30 iulie, într-un sătuc de lângă orașului Graz,Thal, în familia lui Gustav și Aurelia Schwarzenegger, s-a născut Arnold Schwarzenegger.
Cu siguranță nu bănuia că îl va cunoaște toată planeta.

A practicat multe sporturi, consider în primul rând influiențat de tatăl său, care fiind ofițer în poliția locală, aprecia duritatea, puterea și disciplina.
La vârsta de 14 ani, a ales să practice culturismul în detrimentul fotbalului.
Schwarzenegger: „Am început să mă antrenez cu greutăți când aveam cincisprezece ani, dar participam deja ca sportiv, în fotbal, de patru ani. Cu toate că eram subțirel, eram bine dezvoltat, încât să-mi permit să încep să merg la sală și să ridic greutăți la nivel competițional.”

Cu toate acestea, biografia saitului său oficial susține: „La 14 ani, el a început un program de antrenament intens cu Kurt Marnul, la 15 a început să studieze psihologia (pentru a învăța mai multe despre puterea minții asupra corpului), iar la 17 ani și-a început cariera competițională”
Arnold spunea : „Nu mă simțeam bine dacă ratam un antrenament… Știam că nu voi putea să mă privesc în oglindă dimineața următoare dacă nu o făceam”.

Tatăl său dorea să-l vadă polițist, pe când mama stundent la un colegiu de comerț, el însă a știu să muncească pentru ceea ce și-a dorit.
Trebuie să ai un caracter puternic, ca să nu te lași influențat de impunerea condițiilor de către alții.
În pofida faptului că tatăl său îi interzise să meargă la antrenamente în fiecare zi, și limitându-le la 3 ori/săptămână, Arnold improvizează o ”sală” de sport acasă unde se antrena cu o intensitate și mai mare.

Arnold având 14 ani, decise deja ce va face în viață. Posibil nu își dădea seama de toate greutățile ce îl vor aștepta însă el muncea, iar drept răsplată erau rezultatele tot mai bune, care îl motivau să continue și să evolueze.

El a reușit să-și îndeplinească visul american cu 20$ și o engleză proastă.
Când ai un scop pe care vrei să-l atingi neapărat, până și 20$ pot fi suficienți.

Este exemplu demn de urmat, prin perseverența și munca asiduă.
Să fi culturist, e mai mult decât un sport.
Acest lucru a fost demonstrat de Arnold Schwarzenegger.