Home / Featured / Motivatie

Culturismul – te impui sau astepti momentul potrivit?

14 August 2014 No Comment

culturistiDeseori amini deciziile importante? Le lasi pe maine sau de la o Luni? Poate dupa anul nou? Sau mai astepti sa mai cresti un pic in masa ca sa nu iti fie rusine la sala de forta ca esti mic?

Le-am auzit pe toate ba chiar si mai multe. Toate astea sunt scuze care in final nu te aduc nicaieri, de fapt stai pe loc.

Citesc acum o carte despre regimul zilei multor oameni celebri si azi am citit despre renumitul novelist Anthony Trollope care atribuie o buna parte din succesul sau faptului ca se impunea sa obtina careva rezultate.

El se trezea la 5.30 dimineata si se apuca de lucru, insa cel mai important era faptul ca el avea o cerinta fata de propria persona – sa scrie 250 de cuvinte la fiecare 15 minute si pentru ca sa nu se relaxeze isi punea ceasul in fata care faea TIC-TAC TIC-TAC fara-i sa-i dea novelistului macar un pic de ragaz. Cum spunea el mai tirziu ” am observat ca acele 250 de cuvinte apar pe hirtie la fel de sigur cum ticaie acele ceasornicului”.

Vreau sa fac aceeasi paralela cu sportul. Daca vrei sa schimbi felul in care arati, daca vrei sa devii mai puternic, mai frumos de ce mai amini mersul la sala de forta?

Tine minte ca cel mai greu e sa faci doar primul pas, apoi merge mai usor.

Daca nu te poti porni din loc atunci impune-te si incepe acum!