Home / Featured / Motivatie

Cum să Dezvolți Tăria de Caracter

10 July 2015 No Comment

IMG_3801Probabil cu toții avem situații când nu vrem să facem ceva din diverse motive: lene, oboseală, cineva ne cheamă să ieșim la o terasă și lista poate continua. Da e ok se întîmplă și de fapt zi de zi avem factori care ne distrag atenția de la scop.

Așa ca o paranteză dacă încă nu ai un scop e timpul să ți-l stabilești. Viața e mult mai interesantă când ai o direcție și știi unde mergi decât să fii purtat de valuri.

Ok, ok ne întoarcem înapoi la subiect 🙂

Deci, tăria de caracter. Văd această trăsătura ca și o capacitate de a rămâne concentrat pe scopul/visul tău indiferent de factorii din jur care ne distrag zilnic.

Când spun concentrat mă refer la mișcare, adică zi de zi pas cu pas mergi înainte, chiar dacă în unele zile pașii sunt mai mici important este să continui mișcarea.

Mișcarea trebuie să fie ecologică fără să aducem daune sănătății sau celor din jur.

Am avut noroc de un tată care m-a învățat ca lucrurile trebuie duse până la urmă, și dacă dânsul dimineața m-a rugat să fac curat în ogradă și eu nu am făcut-o până seara și afară e noapte păi asta e problema mea și acum trebuie să gasesc și eu o soluție fie mătur pe întuneric sau caut o lumină ceva dar finisez lucrul.

Evident ca și copil deseori toată ziua mă jucăm și lăsam lucrul pe “mai încolo” ceea ce îmi crea dificultăți mai ales când seara băieții mă chemau să mergem să ne plimbăm cu bicicletele iar eu nu avem voie pentru că ograda nu era curată… 🙂 Ei bine, mai târziu am învățat lecția că lucrurile mai complicate trebuie făcute dimineața ca apoi să le faci pe cele mai ușoare sau să te poți relaxa.

IMG_3874În copilărie am avut multe situații când trebuia să dau dovadă de perseverență și tărie de caracter ca să duc lucrul până la urmă și vreau să recomand părinților să nu le fie frică să limiteze copiii în unele chestii dacă aceștia nu vor să asculte. Datorită faptului că am vorbit mult cu băiatul meu cel mai mare despre importanța sportului, ascultării acesta acum la vârsta de 6 ani a luat locul 3 la tenis de câmp la un mini campionat între copii. După campionat am vorbit mult despre acei copii care toată ziua se joacă la tabletă, computer și ca rezultat mulți devin neascultători, leneși și în plus mai pot apărea și probleme de vedere sau criză de nervi.

Ok, care este idea? La fel cum ne învățăm copii este important să ne auto-educăm și auto-disciplinăm, dacă știi că trebuie să mergi la sport 3 ori pe săptămână fii bun și responsabil față de tine și fă-ți timp să mergi acolo.

Zici că ai mult de lucru și nu reușești? Trezește-te mai devreme! Mai fă un pic de lucru în weekend. Mai lasă rețelele de socializare.

Este important să te poți controla că de altfel vei fi controlat de emoții, timpul de afară și cei care nu fac nimic și îi mai încurcă și pe alții.

Scrie pe o foaie ce ai de făcut și apoi urmează-ți visul.

Adu-ți aminte de Arnold, Mike Tyson, Dorian Yates sau oricine altcineva care te motivează. Ce au făcut ei? Cum au procedat atunci când au luat decizia să ajungă undeva? Au lucrat, au muncit și au mers spre scop indiferent de orice fără să caute scuze.

Iar tu? Ce vei face tu?