Home / Alimentație / Featured / Sănătate

Ce Nu Se Poate De Mâncat Dimineața Pe Stomacul Gol

30 January 2015 No Comment

Dimineața este timpul când pui bazele dispoziției pentru ziua ce urmează, anume din acest motiv este important să mâninci bine și corect, dacă vrei să ai energie și să fii productiv.

Dar nu poți mânca orice pentru că dimineața stomacul este gol și de aia mâncarea trebuie aleasă cu grijă ca să nu afecteze sănătatea ta.

1. Citrice
Citricele pot cauza alergie și dureri de stomac. Gastrita poate să apară în urma consumului excesiv de citrice pe stomacul gol.

IMG_11192. Banane
Bananele sunt foarte bune pentru faptul că conțin magneziu care ține la distanță bolile de inimă dar mâncînd regulat multe banane pe stomacul gol ai toate șansele să afectezi balanța de caliu-magneziu ceea ce poate duce la un efect inhibitor pentru sistemul cardiovascular. Desigur dacă ești perfect sănătos și ai mâncat o banană odată la nu știu câte luni cred că nu va fi nimic strașnic.

Dacă totuși vrei banane atunci poți mărunți unul într-un terci de ovăz la fel cum vezi în imagine.

3. Legumele Crude

Acestea au acizi care irită pereții stomacului și ar putea crea dureri iar dacă mâncatul legumelor pe stomacul gol devine un obicei s-ar putea crea ulcer sau gastrită.

4. Dulciuri
Dulciurile vor mări brusc cantitatea de zahăr în sânge; pancreasul nu este în stare să producă brusc o cantitate mare de insulin ceea va face ca această să lucreze în regim anormal și dacă asta se repetă des ar putea duce la diabet, plus vei fi lipsit de energie în scurt timp.  

5. Cafeaua

Aici vreau să specific, anume cafeaua fără nimic, adică cafea pură pe stomacul gol va irita mucoasa stomacului și ai toate șansele să obții gastrită.

În caz că ai băut înainte de asta un pahar cu apă caldă cu o lingură de miere și apoi îți faci o cafea naturală cu lapte unde mai adaugi și ceva biscuți, croissant sau niște cornulețe dulci atunci e ok.

Eu de când fac așa simt o MARE diferență în felul cum mă simt în comparație cu situația cînd beau cafea pe stomacul gol.

Ce ține de cafeaua solubilă doctorul în genere mi-a zis să uit de ea.

CE SE POATE?

Cel mai important este dimineața să bei un pahar cu apă caldă iar mai apoi se poate cafea cu lapte și terci din fulgi de ovăz.

Dacă bei doar cafea fără să mănînci ar puteă să ai dureri de stomac plus unele probleme de sănătate. 8 ore ai dormit, acum organismul are nevoie de apă și hrană.

Mai jos prezint metoda mea, unde p2 și p3 se pot înlocui ca ordine.

Deci:

1. Un pahar cu apă caldă și o lingură de miere.

2. Terci din fulgi de ovăz

3. Cafea cu lapte + biscuiți sau croissant

Tu ce preferi să mânînci dimineața?