Home / Steroizi

A Folosit Arnold Schwarzenegger Steroizi?

9 February 2012 No Comment

mezomorfikVăzând corpul lui Arnold Schwarzenegger mulți se întreabă dacă acesta a folosit steroizi? Și răspunsul este unul afirmativ – da, a folosit. Însă unii dau prea multă importanță acestui fapt. Să încercăm spulberarea unor mituri legate de folosirea steroizilor de culturiști.

 #1. Steroizii sunt folosiți doar de culturiști.

Steroizi, doping și anabolice, toate acestea la oameni în primul rînd se asociază cu culturismul. De fapt în culturism sunt folosite relativ mai puțini steroizi decât în comparație cu alte sporturi – atletica ușoară, ciclism etc. Asociația cu steroizii este strîns legată de mărimea culturiștilor – dacă e mare și musculos neapărat folosește steroizi.

Dar să alergi o distanță de 100m în mai puțin de 10 secunde e un rezultat la fel de “neuman” ca și un “munte de mușchi”. Doar că în cazul alergării aspectul exterior la sportivului nu atrage atîta atenție ca și în cazul culturistului.

#2. Steroizii permit atingerea unor rezultate fenomenale oricărui om.

De fapt în cazul lui Arnold steroizii nu au fost cheia succesului. Motivul succesului a fost dorința arzătoare de atinge performanțe mari și a deveni campion. Arnold Schwarzenegger se antrena din greu 2 ori pe zi, găsea cei mai buni antrenori, căuta metode de a mări intensitatea antrenamentelor și în genere făcea totul pentru a obține succesul în culturism.
Steroizii sunt doar ceea ce îl ajuta să se refacă dupa antrenamentele grele.

De fapt steroizii nu te vor face Schwarzenegger. Sute de mii de oameni folosesc steroizi dar succesul îl ating foarte puțini dintre ei.

schwarzenegger-1#3. Steroizii au efecte adverse puternice și pot provoca moartea.

Cînd se vorbește despre mitul respectiv ni se aduce aminte despre operația la inimă suportată de Arnold Schwarzenegger și despre pagubă produsă de steroizi.

Număi dacă, folosești steroizii corect nu poți dăuna organismului. Dacă aceștia sunt folosiți incorect desigur îți poți crea probleme.

Dar la fel este cu orice în acestă viață – bei trei sticle de vin pe zi precis vei avea probleme precis, însă dacă bei un pahar vei aduce un efect pozitiv organismului.

Iar ce ține de operația la inimă, Arnold a avut un viciu care a fost transmis genetic și de care a suferit și mama lui dar ea a refuzat operația.

#4.Schwarzenegger regretă mult pentru că a folosit steroizi.

Devenind politician Arnold nu odată a spus că e contra steroizilor și că el e pentru sport natural. De asemenea el a participat la diverse campanii anti-doping. Dar toate astea sunt doar cuvinte care trebuie să le spună un politician. În realitate concursul organizat de Arnold Schwarzenegger – Arnold Classic nici nu are procedura doping control. Iar Schwarzenegger înainte niciodată nu a spus că steroizii îi afectează negativ organismul.

Vom cita cîteva fraze spuse de Arnold referitor la steroizi:

1974 “Da, eu folosesc steroizi pentru că ei mă ajută să adug cele 5% de masă musculară. Femeile folosesc contraceptive iar ele se aseamănă cu steroizii. Eu fac aceasta sub supravegherea medicului”

1977 “Da, eu i-am folosit. Dar am devenit cel ce am devenit nu din cauza pastilelor. Acestea doar ma-u ajutat să mențin masa musculară cât timp stăteam pe dietă și mă pregăteam de competiții.”

1987 “Nu-mi fac griji de asta pentru că niciodată nu am depășit doza.”

1992 “În acele vremuri nu era nevoie să căuți steroizi pe piața neagră. Era destul să vii la doctor și să spui: “Vreau să adaug în greutate.” Doctorul îți răspunde: “Folosește-le cu 6 săptămîni înainte de competiții și totul va fi bine.”

1996 “Eu am folosit steroizi, era periculos, dar nu regret”.

Traducerea și adaptarea de culturism.md

Sursa originală: http://iron-club.ru/